Vírushelyzet Európában

3 years ago

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre meghaladta a 109 millió 500 ezer főt a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 400 ezer ember, és több mint 61 millió 500 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig vissza Európába, ma Finnországba, Horvátországba és Szlovákiába kapcsolunk.
    A Skandináv helyzettel kezdjük - Dániában például már csaknem minden 3. fertőzést a gyorsabban terjedő brit variáns okoz.
    Horvátországban a járványügyi korlátozások lazítása jegyében kinyithattak az edzőtermek, a kaszinók, a fogadóirodák, a nyelviskolák és a különböző műhelyek, valamint engedélyezték a kávézók számára italok árusítását elvitelre. Isztria megyében március 1-jétől már kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai is.
    Megyünk Szlovákiába, tudósítónkat, Nagy Emesét kapcsoljuk.
    Szlovákiában a második hónapja tartó szigorú lezárás ellenére továbbra is romlik a járványhelyzet. Az elhunytak száma meghaladta a hatezret, a kórházi ellátásra szoruló fertőzötteké folyamatosan emelkedik. Emiatt a szlovák kormány mától szigorítja a határátlépésre vonatkozó szabályokat. Most kapcsolunk szlovákiai tudósítónkhoz Nagy Emeséhez a Migléc-Tornyosnémeti szlovák-magyar határátkelőhelyre. Milyen feltételek mellett engedélyezett a beutazás és hogyan érinti ez a mostani szigorítás az ingázókat?

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up



(DMCA) dmca@onvid.hu / onvideó média / Adatvédelmi tájékoztató - Felhasználási feltételek! - Hirdetés sales@onvid.hu